Πολιτική Απορρήτου

1. Εισαγωγή

Η παρούσα πολιτική απορρήτου ισχύει για την ατομική εταιρεία με την επωνυμία «ΜΑΡΙΑ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ» και το δ. τ. «CREATE YOUR THEORIA», εφ’ εξής καλούμενη CREATE YOUR THEORIA, η οποία είναι Υπεύθυνη Επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που συλλέγει από την ιστοσελίδα της. H εταιρεία CREATE YOUR THEORIA δεσμεύεται να προστατεύει τις προσωπικές πληροφορίες που συλλέγονται όταν χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας και άλλες υπηρεσίες μας. Η παρούσα Πολιτική Απορρήτου ορίζει τη δέσμευση της CREATE YOUR THEORIA να προστατεύει τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα και προβλέπει πως η δέσμευση αυτή εφαρμόζεται σχετικά με τη συλλογή, τη χρήση, τη μεταβίβαση και τη διατήρηση αυτών. Η πολιτική αυτή ισχύει όταν καθορίζουμε τους σκοπούς και τα μέσα της επεξεργασίας, ενεργώντας συνεπώς η CREATE YOUR THEORIA ως διαχειριστής δεδομένων.

2. Συλλογή Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Η CREATE YOUR THEORIA έχει σχεδιάσει μία τυποποιημένη φόρμα επικοινωνίας στην ιστοσελίδα της, προκειμένου να διευκολύνει την επικοινωνία με κάθε ενδιαφερόμενο. Το έντυπο αυτό χρησιμοποιείται για οποιαδήποτε ερωτήματα ή αιτήματα και τα κατευθύνει στο κατάλληλο τμήμα ή μέλος του προσωπικού. Προκειμένου να διαχειριστούμε και να ανταποκριθούμε στα ερωτήματα και τα αιτήματά σας, μπορεί να συλλέξουμε και να αποθηκεύσουμε το πλήρες όνομά σας, το email σας, τη διεύθυνσή σας, στοιχεία επικοινωνίας και οποιεσδήποτε άλλες πληροφορίες μπορεί να μας έχετε διαθέσει. Αυτές οι πληροφορίες χρησιμοποιούνται αυστηρά για να ανταποκριθούμε ικανοποιητικά στις ερωτήσεις ή τα αιτήματά σας και δεν θα αποκαλυφθούν σε τρίτους εκτός από εκείνους που αναφέρονται στην παρούσα πολιτική ή όπου η δημοσιοποίηση απαιτείται ή επιτρέπεται από το νόμο. Επιπλέον, παρέχουμε τους τηλεφωνικούς αριθμούς της εταιρείας για μια πιο άμεση επικοινωνία εάν αυτό απαιτείται. Οι σταθερές τηλεφωνικές μας κλήσεις καταγράφονται για εκπαιδευτικούς και εποπτικούς σκοπούς και οι ηχογραφήσεις μας διατηρούνται συνήθως για μία περίοδο έξι μηνών. H CREATE YOUR THEORIA παρέχει τη δυνατότητα εγγραφής στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ιστοσελίδας της, προκειμένου ο χρήστης να μπορέσει να πραγματοποιήσει τις αγορές του. Σε αυτή την περίπτωση, η CREATE YOUR THEORIA μπορεί να συλλέξει και να αποθηκεύσει το πλήρες όνομά σας, το email σας, τη διεύθυνσή σας, στοιχεία επικοινωνίας και οποιεσδήποτε άλλες πληροφορίες μπορεί να μας έχετε διαθέσει. Αυτές οι πληροφορίες χρησιμοποιούνται αυστηρά για να ανταποκριθούμε στο αίτημα της παραγγελίας σας και δεν θα αποκαλυφθούν σε τρίτους εκτός από εκείνους που αναφέρονται στην παρούσα πολιτική ή όπου η δημοσιοποίηση απαιτείται ή επιτρέπεται από το νόμο. Η CREATE YOUR THEORIA έχει υλοποιήσει μια υπηρεσία διασύνδεσης με την τράπεζα, προκειμένου να εξυπηρετήσει και τις ανάγκες των χρηστών που επιθυμούν να ολοκληρώσουν τις αγορές τους με πιστωτική κάρτα ή μέσω PayPal. Σε αυτή την περίπτωση ενημερώνουμε ρητά ότι η CREATE YOUR THEORIA δεν τηρεί οποιουδήποτε είδους πληροφορία καταχωρηθεί από τον χρήστη μετά την ανακατεύθυνσή του στην ιστοσελίδα του παρόχου της υπηρεσίας. Τέλος, παρέχεται η δυνατότητα εγγραφής στο newsletter της CREATE YOUR THEORIA, όπου η CREATE YOUR THEORIA, ζητά μόνο την ηλεκτρονική διεύθυνση του χρήστη και τη χρησιμοποιεί αποκλειστικά και μόνο για την προώθηση εμπορικού υλικού. Σε κάθε περίπτωση, εφόσον ο χρήστης επιθυμεί να άρει τη συναίνεσή του, παρέχεται η δυνατότητα απεγγραφής από το newsletter της CREATE YOUR THEORIA μέσα από το σώμα του ηλεκτρονικού μηνύματος που λαμβάνει ο χρήστης, ενώ ταυτόχρονα διαγράφεται και η ηλεκτρονική διεύθυνση από τα συστήματα της CREATE YOUR THEORIA. Για τη νόμιμη επεξεργασία των δεδομένων σας υπό τον Κανονισμό (ΕΕ) 2016/679, αναγνωρίζουμε μια νόμιμη βάση πριν την επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Στις παραπάνω περιπτώσεις η νόμιμη βάση για την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα από πλευράς μας είναι η παραχώρηση της ρητής συγκατάθεσής σας για την επεξεργασία με την υποβολή της εκάστοτε φόρμας και μόνο σε περίπτωση που συμφωνείτε με την πολιτική αυτή.

3. Χρήση Δεδομένων που Συλλέγονται

Θα χρησιμοποιούμε τις πληροφορίες που συλλέγουμε για τους ακόλουθους σκοπούς: – για την εγγραφή σας σε μια Υπηρεσία, – για την παροχή μιας Υπηρεσίας που έχετε ζητήσει, – για σκοπούς διαφήμισης, όπως για την παροχή προσαρμοσμένων διαφημίσεων, περιεχομένου διαφημιζόμενων, καθώς και για την αποστολή προωθητικών μηνυμάτων επικοινωνίας, αφού δώσετε την ξεχωριστή συναίνεσή σας εφόσον απαιτείται, – για την αξιολόγηση και την ανάλυση της αγοράς, των πελατών, των προϊόντων και των υπηρεσιών μας, προκειμένου να μας βοηθήσετε να κατανοήσουμε καλύτερα, μέσω στατιστικών διεργασιών όπου απαιτείται, περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους πελάτες μας, ώστε να σας προσφέρουμε τις πιο συναφείς επικοινωνίες, υπηρεσίες και εμπειρίες. – για να ζητήσουμε την άποψή σας σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας και τη διεξαγωγή ερευνών πελατών, αφού δώσετε την ξεχωριστή συναίνεσή σας εφόσον απαιτείται, – για την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι καταναλωτές χρησιμοποιούν τις Υπηρεσίες μας και τα προϊόντα μας, προκειμένου να μπορούμε να τις βελτιώσουμε και να αναπτύξουμε νέα προϊόντα και υπηρεσίες, – για τη διεξαγωγή κληρώσεων δωρεάν βραβείων, προωθήσεων ή διαγωνισμών με βραβεία, όπως επιτρέπεται από τη νομοθεσία και – για άλλους σκοπούς, εφόσον αναγνωρίζουμε μια νόμιμη βάση για την επεξεργασία των δεδομένων σας. Η CREATE YOUR THEORIA επεξεργάζεται προσωπικά δεδομένα για τους σκοπούς που περιγράφονται παραπάνω. Το νομικό πλαίσιο επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων από τη CREATE YOUR THEORIA περιλαμβάνει επεξεργασία η οποία είναι: απαραίτητη για την εκτέλεση της σύμβασης ανάμεσα σε εσάς και την CREATE YOUR THEORIA (π.χ. για την αγορά προϊόντων, για την παροχή των Υπηρεσιών προς εσάς, την ταυτοποίηση και τον έλεγχο ταυτότητάς σας, προκειμένου να μπορείτε να χρησιμοποιείτε συγκεκριμένες Υπηρεσίες), απαραίτητη για τη συμμόρφωση με νομικές απαιτήσεις (π.χ. για τη συμμόρφωση με τους ισχύοντες λογιστικούς κανόνες και την πραγματοποίηση υποχρεωτικών γνωστοποιήσεων στις αρχές εφαρμογής του νόμου), απαραίτητη για τα νόμιμα συμφέροντα της CREATE YOUR THEORIA (π.χ. για τη διαχείριση της σχέσης μας μαζί σας και τη βελτίωση της συνάφειας των μηνυμάτων επικοινωνίας, των εμπειριών και της εξυπηρέτησης πελατών) και με βάση τη συναίνεση των πελατών μας (π.χ. για την επικοινωνία μαζί σας σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας και την παροχή πληροφοριών μάρκετινγκ προς εσάς), η οποία μπορεί μετέπειτα να αποσυρθεί ανά πάσα στιγμή, επικοινωνώντας μαζί μας όπως προβλέπεται στην ενότητα “Επικοινωνήστε μαζί μας” της παρούσας Πολιτικής Απορρήτου και χωρίς να επηρεάζεται η νομιμότητα της επεξεργασίας βάσει συναίνεσης πριν από την απόσυρση αυτής.

4. Διαβίβαση Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Η CREATE YOUR THEORIA μπορεί να αποκαλύψει δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που έχουν συλλεχθεί, σε προμηθευτές, παρόχους υπηρεσιών ή υπεργολάβους στον βαθμό που αυτό είναι εύλογα αναγκαίο για τη διαχείριση των ερωτήσεων και των αιτημάτων σας. Τέτοιες μεταβιβάσεις θα προστατεύονται από κατάλληλα μέτρα προστασίας (π.χ. ρήτρες δημοσιοποίησης προσωπικών δεδομένων εντός ομίλου, ρήτρες δημοσιοποίησης προσωπικών δεδομένων σε υπεργολάβους, ρήτρες δημοσιοποίησης προσωπικών δεδομένων σε τρίτους προμηθευτές, ρήτρες δημοσιοποίησης προσωπικών δεδομένων τα οποία είναι αναγκαία για την νομική συμμόρφωση κτλ.). Επιπλέον, μπορεί να δημοσιοποιήσουμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα όταν τέτοιου είδους δημοσιοποιήσεις είναι αναγκαίες για τη συμμόρφωση με μια νομική υποχρέωση στην οποία είμαστε υποκείμενοι. Τέλος, σε περίπτωση που χρειαστεί να μεταβιβάσουμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σε τρίτα μέρη, η CREATE YOUR THEORIA δεσμεύεται να ζητά τη συναίνεσή σας εφόσον δεν έχει αναγνωριστεί άλλη νόμιμη βάση.

5. Διατήρηση Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Η CREATE YOUR THEORIA δεσμεύεται να μη διατηρήσει δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα για μια περίοδο μεγαλύτερη από ό,τι είναι αναγκαίο (μέγιστη περίοδος διατήρησης 20 έτη) και θα διασφαλίσουμε ότι θα τα διαγράψουμε με ασφάλεια και µε τρόπο που καθιστά αδύνατη την ανάκτησή τους. Για επιπλέον πληροφορίες σχετικά με την περίοδο διάτρησης και την περίοδο διαγραφής, παρακαλώ ανατρέξτε στο τμήμα Επικοινωνία.
6.Δικαιώματα των Υποκειμένων Σε αυτό το τμήμα η CREATE YOUR THEORIA διευθετεί τα δικαιώματα που πηγάζουν από τον Κανονισμό (ΕΕ) 2016/679 και πως επίσης τα υποκείμενα των δεδομένων μπορούν να έχουν πρόσβαση στα δικαιώματα αυτά. Για επιπλέον διευκρινήσεις παρακαλώ ανατρέξτε στο τμήμα Επικοινωνία.

6.1 Δικαίωμα Πρόσβασης

Η CREATE YOUR THEORIA θεωρεί ότι τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, τα οποία συλλέγονται άμεσα από τα υποκείμενα θα είναι επακριβή και ολοκληρωμένα. Τα άτομα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα δικά τους δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα χρησιμοποιώντας την Αίτηση Άσκησης Δικαιώματος Υποκειμένου.

6.2 Δικαίωμα Διόρθωσης και Διαγραφής

Το υποκείμενο των δεδομένων μπορεί να απαιτήσει την επικαιροποίηση, τη διαγραφή ή την αφαίρεση οποιασδήποτε πληροφορίας διατηρείται σχετικά με αυτό, και οποιοσδήποτε τρίτος ο οποίος επεξεργάζεται ή χρησιμοποιεί τα δεδομένα πρέπει επίσης να συμμορφωθεί με το αίτημα αυτό. Ένα αίτημα διαγραφής μπορεί να απορριφθεί μόνο εάν ισχύει κάποια εξαίρεση. Το δικαίωμα στην Διαγραφή μπορεί να ζητηθεί χρησιμοποιώντας την Αίτηση Άσκησης Δικαιωμάτων Υποκειμένου. Η CREATE YOUR THEORIA υποχρεούται να διαγράψει τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα όταν ισχύει κάποιο από τα ακόλουθα: – τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα δεν είναι πλέον απαραίτητα για τους σκοπούς για τους οποίους συλλέχθηκαν ή επεξεργάστηκαν – το υποκείμενο των δεδομένων αποσύρει τη συναίνεσή του και δεν υπάρχει άλλη νόμιμη βάση για επεξεργασία – το υποκείμενο των δεδομένων ενίσταται στην επεξεργασία που διενεργείται με βάση τα έννομα συμφέροντα του Διαχειριστή Δεδομένων και δεν υπάρχουν άλλοι υπερισχύοντες νόμιμοι λόγοι για τη επεξεργασία – τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα έχουν υποβληθεί σε μη νόμιμη επεξεργασία. Εάν έχει ληφθεί το αίτημα για την διαγραφή των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, η ταυτοποίηση έχει επιβεβαιωθεί, το αίτημα πληροί μία από τις ανωτέρω απαιτήσεις και δεν υπάρχει νόμιμος λόγος που να αντιτίθεται στην επεξεργασία, η CREATE YOUR THEORIA πρέπει να διαγράψει τα σχετικά δεδομένα στο σύνολό τους. Το αίτημα θα πρέπει να καταχωρηθεί στο Αρχείο Καταγραφής Αιτημάτων των Υποκείμενων των Δεδομένων. Εάν η CREATE YOUR THEORIA δεν μπορεί να διαγράψει τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, θα διασφαλίσει ότι: – δεν μπορεί ή δεν θα προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα για να δικαιολογήσει οποιαδήποτε απόφαση σχετικά με ένα άτομο ή με τρόπο ο οποίος επηρεάζει το άτομο αυτό με οποιοδήποτε τρόπο – δεν δίνει σε κανένα άλλο οργανισμό πρόσβαση στα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα – προστατεύει τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα με την κατάλληλη τεχνική και οργανωτική ασφάλεια, και δεσμεύεται στην μόνιμη διαγραφή των πληροφοριών εάν, ή όποτε, αυτές γίνουν διαθέσιμες.

6.3 Δικαίωμα Περιορισμού της Επεξεργασίας

Το υποκείμενο των δεδομένων έχει το δικαίωμα να απαιτήσει από τον διαχειριστή περιορισμό της επεξεργασίας χρησιμοποιώντας την Αίτηση Άσκησης Δικαιώματος Υποκειμένου.

6.4 Δικαίωμα Εναντίωσης

Το υποκείμενο έχει το δικαίωμα να αντιτάσσεται, ανά πάσα στιγμή και για λόγους που σχετίζονται με την ιδιαίτερη κατάστασή του, στην επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που το αφορούν χρησιμοποιώντας την Αίτηση Άσκησης Δικαιώματος Υποκειμένου.

6.5 Δικαίωμα στη Φορητότητα των Δεδομένων Κατόπιν αιτήματος

Το υποκείμενο των δεδομένων θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να λάβει ένα αντίγραφο των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σε δομημένη μορφή χρησιμοποιώντας την Αίτηση Άσκησης Δικαιώματος Υποκειμένου. Αυτά τα αιτήματα θα πρέπει να επεξεργάζονται εντός ενός μήνα, δεδομένου ότι δεν υπάρχει υπερβολική επιβάρυνση και δεν διακυβεύει την ιδιωτικότητα των ατόμων. Ένα υποκείμενο των δεδομένων μπορεί επίσης να ζητήσει τα δεδομένα του να μεταφερθούν άμεσα σε ένα άλλο σύστημα. Το αίτημα αυτό πρέπει να υλοποιείται χωρίς χρέωση. Εάν η CREATE YOUR THEORIA δεν μπορεί να ανταποκριθεί πλήρως στο αίτημα αυτό εντός 30 ημερών, o υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων θα πρέπει παρ’ όλα αυτά να παράσχει τις ακόλουθες πληροφορίες στο Υποκείμενο των Δεδομένων, ή στο νομικά εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό τους εντός του χρονικού διαστήματος που έχει προσδιοριστεί: – Μια επιβεβαίωση της παραλαβής του αιτήματος. – Οποιαδήποτε πληροφορία έχει εντοπιστεί μέχρι σήμερα. – Λεπτομέρειες για οποιεσδήποτε πληροφορίες ή τροποποιήσεις έχουν ζητηθεί, οι οποίες δεν θα δοθούν στο υποκείμενο των δεδομένων, ο λόγος (λόγοι) για την απόρριψη, και οποιεσδήποτε διαθέσιμες διαδικασίες για την άσκηση ένστασης κατά της απόφασης. – Μία εκτιμώμενη ημερομηνία κατά την οποία θα παρασχεθούν οι υπόλοιπες απαντήσεις. – Μία εκτίμηση τυχόν δαπανών που πρέπει να καταβληθούν από το υποκείμενο των δεδομένων (π.χ. όταν το αίτημα είναι στην φύση του υπερβολικό). – Το όνομα και τα στοιχεία επικοινωνίας του υπευθύνου.

7. Τροποποιήσεις

Σε περίπτωση που η CREATE YOUR THEORIA επιλέξει να αλλάξει την παρούσα Πολιτική Απορρήτου, θα δημοσιεύσουμε τις αλλαγές εδώ. Όπου οι αλλαγές είναι σημαντικές, μπορεί επίσης να επιλέξουμε να στείλουμε email στους χρήστες που αφορά με τις νέες λεπτομέρειες. Όπου απαιτείται από το νόμο, θα πάρουμε τη συγκατάθεσή σας για να κάνουμε τις αλλαγές αυτές.

8. Επικοινωνία

Εάν έχετε οποιονδήποτε προβληματισμό ή παράπονα σχετικά με την παρούσα πολιτική, παρακαλούμε όπως επικοινωνήστε μαζί μας στο: [[email protected]]. Εάν θεωρείτε ότι η επεξεργασία των δεδομένων σας από εμάς παραβιάζει την ισχύουσα νομοθεσία, μπορείτε να υποβάλετε καταγγελία στην αρμόδια επιβλέπουσα αρχή. Για την Ελλάδα μπορείτε να απευθύνεστε στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα www.dpa.gr. Επιπρόσθετα, μπορείτε να βρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας για όλες τις Εποπτικές αρχές της ΕΕ στο: [http://ec.europa.eu/newsroom/article29/item-detail.cfm?item_id=612080].

Start typing and press Enter to search

Καλάθι Αγορών

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.